Sabtu, 13 Mei 2017

Landmark Study bukti Suplemen Shaklee selamat diamallkan dan vitamin terbaik dunia

Assalammulaikum dan selamat sejahtera semua..

Hari ini saya mahu berkongsi tentang kepentingan Landmark Study?

Sebelum saya mengamalkan suplemen Shaklee, saya telah mengamalkan pelbagai jenama suplemen yang berada di pasaran, namun begitu Suplemen yang berada dipasaran tidak menitikberatkan tentang Landmark Study malah company yang mengeluarkan suplemen tersebut tidak membuat Landmark Study. 

Jom lihat video Landmark Study Shaklee
Apa itu Landmark Study?

 "Landmark Study adalah kajian yang dibuat untuk mengkaji manfaat dan risiko pengambilan pelbagai suplemen dalam tempoh waktu yang panjang."


Apakah kepentingan Landmark Study?

 Landmark study penting untuk membuktikan keberkesanan vitamin tersebut dan bukan hanya bergantung kepada Testimoni Pengguna.  Landmark study juga adalah kajian secara menyeluruh bagi pengambilan berbilang suplemen. Suplemen bukanlah seperti ubat-ubatan yang terhasil dari dadah makmal di mana kesannya boleh dilihat dengan segera kerana ia hanya merawat simptom tertentu dan melibatkan enzim-enzim tertentu sahaja.

Dan kebanyakan kajian saintifik yang dibuat adalah untuk jangkan masa pendek sahaja. Kajian yang di buat dalam jangka masa pendek adalah sangat tidak bersesuaian kerana kebanyakan penyakit mengambil tempoh masa yang lama seperti 10 ke 30 tahun untuk bertapak dan menyerang di dalam tubuh kita. Oleh itu, landmark study sangat penting untuk memastikan suplemen selamat digunakan dan berkesan.
 


Shaklee adalah salah satu company yang membenarkan Landmark study dibuat ke atas semua produknya untuk memastikan keberkesanan produk tersebut memandangkan setiap penyakit hanya boleh menunjukkan simptom setelah 10-30 tahun.
Shaklee Landmark Study yang dijalankan selama 3 tahun dari 2004 hingga 2007 memang menunjukkan pengguna vitamin Shaklee mendapat kesihatan yang lebih baik, berbanding dengan pengamal vitamin lain, dan juga bukan pengamal suplemen. 
 Siapa yang terlibat dalam Landmark Study?

Landmark Study ini telah dijalankan oleh Saintis di UC Berkeley, Dr Gladys Block. Dr Block telah mengusulkan kepada Shaklee untuk menjalankan kajian bagi menguji keberkesanan dan keselamatan pengambilan suplemen secara menyeluruh bagi tempoh waktu yang panjang. 

Dr. Gladys Block, Saintis di UC Berkeley
 


 Tidak banyak syarikat yang membenarkan pihak ketiga untuk menjalankan kajian ke atas produk mereka. Namun begitu CEO Shaklee Corporation Encik Roger Barnett menerimanya dengan hati yang terbuka tanpa risau kerana beliau mahu segala data saintifik yang ada membuktikan produk shaklee adalah terbaik berbanding suplemen yang lain.
 
 Shaklee diketuai oleh Roger yang mementing kesihatan dan mempunyai visi yang jelas
 Bagaimana Landmark Study dijalankan? 
Syarikat Shaklee telah mengambil risiko untuk buat Landmark Study ni terhadap suplemen mereka untuk membuktikan keberkesanan produknya
Landmark Study ni dijalankan kepada 3 golongan, iaitu:

  • Golongan yang ambil suplemen Shaklee lebih daripada 20 tahun 
  • Golongan yang mengambil multivitamin selain daripada suplemen Shaklee 
  • Golongan yang tidak ambil suplemen  
Apakah manfaat pengambilan suplemen dalam jangka masa panjang?
Berikut merupakan ringkasan hasil dapatan dari Landmark Study yang telah dibuat oleh 
Dr. Gladys Block, Saintis di UC Berkeley.
Dalam gambar ini secara mudahnya, menukar brand Suplemen akan menukar tahap kesihatan anda. Keputusan ini juga menunjukkan pengamal shaklee tiada masalah buah pinggang. Darah pengamal shaklee mengandungi suplemen yang paling banyak, kerana suplemen Shaklee mudah di serap, berbanding suplemen lain.


Pembuktian bahawa nutrisi di dalam suplemen Shaklee adalah sangat "bioavailable". Nutrisi mudah diserap dan dapat digunakan oleh tubuh dengan baik, terbukti melalui kandungan nutrisi dalam darah yang lebih baik berbanding dua kumpulan sasar MV dan Tanpa Suplemen.

Pembuktian bahawa pengambilan nutrisi Shaklee membantu pengamalnya untuk mendapatkan level biomarkers yang lebih sihat dan mengurangkan risiko mendapatkan penyakit.
 Biomarkers yang dikaji di dalam Landmark Study ini adalah Homocycteins, HDL-Cholestrol, CRP dan Truglycerides

Pengguna suplemen Shaklee menunjukkan kadar yang rendah untuk mendapatkan penyakit
  Keputusan Shaklee Landmark Study yang menunjukkan risiko penyakit yang berjaya diturunkan dengan pamakanan supplemen Shaklee

Dr. Gladys Block, Saintis di UC Berkeley memperakui, hasil kajian mendapati pengguna akan mendapat manfaat dari penggunaan suplemen shaklee untuk jangka masa yang panjang 
Alhamdulilah..cukup jelas dan terang betapa selamat suplemen shaklee..jom amalkan nya

Info lanjut berkenaan suplemen Shaklee hubungi saya :

✎ msg/whatsapp/ telegram : 01125353733 atau klik link >> www.wasap.my/601125353733
✍ Personal Facebook : Sue Anna
Rujukan:
1. Nutrition Journal 2007,6:30
2. http:landmarkstudy.com/
3. http://sph.berkeley.edu/gladys-block
 
Credit : NINJAPAHTiada ulasan:

Set Kecergasan untuk Lelaki (Vitality set)

Opsss bukan wanita sahaja yang ada vitamin khas tau tetapi lelaki juga ada. Shaklee telah mencipta set khas untuk lelaki yang mahukan kesiha...