Isnin, 11 Jun 2018

Pengalaman buat DETOX

Detox Cara Shaklee??Apa Kebaikannya?

Banyak kebaikannya tau..
Mau tau apa kebaikannya?

Hari ini saya mau kongsikan kebaikan yang di perolehi selepas buat Detox dengan cara Shaklee ni. Banyak kelebihannya, ini hanya separuh sahaja tau.

☆ Paling best berat badan makin turun
☆ Badan makin bertenaga dan ringan. 
☆ Muka yang berjerawat teruk tu da hilang serta parut pun pudar.
☆ Muka berseri
☆ Perut buncit da jadi slim melim
☆ Migrain pun berkurang
☆ Resdung / alergik semakin sembuh

Dan banyak lagi kelebihannya..

Dari segi pengalaman saya pula..(join detox tahun lepas 2016) mula-mula itu rasa susah, yala kita kenaa ajar diri makan makanan sihat tapi atas sokongan dan semangat kawan-kawan yang join detox beri semangat..Alhamdulilah akhirnya saya berjaya habiskn program detox..

Apa yang saya rasa selepas buat detox adalah badan terasa ringan, bertambah cergas, kulit brseri-seri, tidak lagi kusam, alergik semakin sembuh, semakin lawas  dan banyak lagi la.. 

Anda boleh lihat sendiri gambar saya sebelum dan selepas detox..



Kenapa perlu DETOX?

1. Buang Toksin dari Badan
~ Toksin ni umpama Racun dalam badan. Toksin ini boleh datang dari pelbagai sumber spt pencemaran air dan udara, makanan yang mengandungi sisa racun perosak, bahan pengawet serta bahan kimia dan logam berat..jom buat detox !!

2. Dapat Elak Penyakit Berbahaya
~ Toksin dari persekitaran boleh membawa pada penyakit Kanser, sakit jantung, tekanan darah tinggi, strok, Eczema, Alergi dan banyak lagi. Mujur badan kita ada sistem detoks semulajadi untuk menapis bahan merbahaya ini. Namun begitu sekiranya kita tidak pernah buah detox sistem itu akn menjadi lemah..so jom kita amalkn detox!!

3. Dapat Tingkatkan Sistem Imun yang semakin lemah
~ Bila badan kita banyak toksin sistem imun kita akan semakin lemah dan kita jadi mudah dijangkiti selsema, demam, apa2 penyakit yg melibatkan sistem imun dan mengganggu kualiti hidup dan produktiviti kerja juga.
~ Oleh itu,  Detox yg di buat secara berkala dapat bantu menguatkan kembali fungsi sistem imun dan melawan jangkitan penyakit.

4. Boleh Turun Berat Badan
~ Sebenarnya lebihan toksin boleh jadi punca utama badan kita Gagal Membakar Lemak atau kurang efisyen dalam membakar lemak. Akibatnya, kita diet nak turunkan berat tapi tak jadi-jadi. Oleh itu Detox boleh membantu turunkan berat bdan.
~ Sekiranya bdn kita banyk toksin, penyerapan suplemen tidak efesyen..

5. Nampak lebih Muda 
~ Terdapat org yg mengandungi toksin ni kelihatan lebih tua dari usia atau berbanding kawan-kawan yang seusia disebabkan 'premature aging'. Namun begitu, Gaya pemakanan kita yg tidak seimbang, persekitaran juga menjadi satu faktor kita kelihatan tua kerana kita semua terdedah dgn radikal bebas.

6. Meningkatkan Tenaga dan Lebih Sihat
~ Selepas detoks, kita akan mendapat kualiti Tidur yang lebik baik, tidor yg lena dan kekuatan mental, fizikal dan emosi diperbaiki. Melalui detox juga pengambilan makan ringan akan berkurangan..tak percya jom detox!!!

7. Kulit Lebih Cantik, Sihat dan Berseri
~ Ramai yang mengalami kulit kusam dan berjerawat akibat dari diet yang tidak teratur, pemakanan yg tidak seimbang, juga dari persekitaran yang banyak toksin. 
~ Ini mengakibatkan kesihatan kulit luar dan dalam buat wajah Tidak Sihat & Cantik. Detoks yang betul dpt membuang toksin dlm bdan kita dan membantu meningkatkkan kesihatan kulit, mengurangkan jerawat, menguatkan akar rambut dan kuku dan wajah lebih berseri serta sihat..

Jom buat detox dengan menggunakan Set Detox Shaklee (klik link untuk maklumat lanjut tentang detox) insyallah banyak membantu dan sangat mujarab serta berkesan tau

So sesiapa yang mau buat detox boleh hubungi saya..insyallah saya akan bantu anda 


Untuk dapatkan Set Detox Shaklee anda boleh buat pembelian secara online dengan hanya klik gambar di bawah
ID : 1087087
Facebook : Sue Anna
Whatsapp/telegram/Call : 01125353733 atau klik gambar di bawah:
Instagram : sue_anna86
Email : suhanah.muslin@gmail.com
Untuk dapatkan harga lebih murah, saya saraankan anda mendaftar sebagai ahli kerana penjimaatan sehingga 25%dapat anda nikmati. 
Setiap pembelian supplement shaklee dengan saya, akan mendapat Tips, Jadual Pengambilan Vitamin serta Konsultasi Percuma berkaitan produk shaklee yang sesuai untuk anda, So jangan lepaskan peluang!! hubungi saya segera...


Terima Kasih


Jumaat, 8 Jun 2018

DETOX PALING MUJARAB

Mulakan langkah baharu dan dapatkan kelebihan detoksifikasi daripada sistem penghadaman yang sihat, tampilkan kulit yang sihat berseri, tubuh yang mantap dan cantik. Diperbuat daripada adunan sinergi herba lembut dan nutrien lain, set ini membantu untuk menyokong proses detoksifikasi harian anda secara semula jadi harian.
Mengapa Perlu Detox?
Setiap hari, badan kita terdedah kepada toksin dari persekitaran, pemakanan yang tidak sihat, dan tekanan hidup. Pendedahan yang kerap dan berterusan melemahkan keupayaan semulajadi badan untuk menyingkirkan toksin. Ia menyebabkan berlakunya pengumpulan toksin yang boleh membawa kepada pelbagai penyakit. Oleh itu, amalan detox secara berkala adalah penting untuk kesihatan.

Jom Cek pada badan kita, sering atau tidak alami masalah-masalah seperti ini ?

  • Ada masalah Penghadaman
  • Sering sembelit
  • Jerawat sering bertandang tidak kira dimuka , di badan .
  • Selalu letih dan tidak bermaya
  • Sakit kepala
  • Alami penuaan pra-matang
  • Masalah insomnia
  • Mempunyai berat berlebihan 


JIKA ADA WALAUPUN TIDAK SEMUA ! ANDA SANGAT PERLU DETOX!!

Bagaimana nak detox ni ? senang atau susah ? jawapannya segalanya dari diri kita sendiri , kita perlu push kan diri untuk berdetox demi kesihatan yang lebih sempurna .

5 Cara semulajadi detox yang boleh kita lakukan :- 

1) Puasa :
Sedia maklum , puasa amat membantu sistem-sistem dalam badan kita berdetox, di mana bila kita berpuasa , sistem dalam badan kita dalam boleh rehat .

2) Detox sistem penghadama
Ambil makanan yang berunsur fiber iaitu tinggi serat. Di antaranya ialah seperti sayuran dan buahan segar, gandum, oat, alfalfa, jus limau dan buahan berries .

3) Detox hati
Bantu hati kita untuk membuang toksin-toksin yang sudah lama terkumpul , antara cara yang boleh kita lakukan kurangkan pengambilan kafein, alkohol, garam, gula, makanan  yang diproses dan sebagainya

4) Detox melalui kulit
Minum air masak yang telah di tapis dengan penapis air  dengan cukup walaupun semasa berpuasa. Lakukan sedikit senaman untuk galakan keluarnya peluh .

5) Makanan berkhasiat
Perlu kawal pemakanan yang mempunyao banyak lemak , berminyak, perlu pastikan makanan yang kita ambil berkhasiat . kita juga perlu mengambil makanan tambahan dan juga vitamin untuk pastikan badan kita bekalkan nutrisi yang baik.


7 Manfaat Detox:
  • Menurunkan Berat Badan
  • Kolon Lebih Sihat
  • Meningkatkan Tenaga
  • Mengawal Nafsu Makan
  • Kulit Lebih Cantik
  • Menguatkan Sistem Imun
  • Tidur Lebih Lena
TAPI KADANG-KADANG KITA TAK TERBUAT !! sebab hari-hari pun ambil makanan dan minuman yang boleh mendatangkan toksin , JADI SAYA INGIN CADANGAKAN CARA YANG MUDAH DENGAN SET DETOX SHAKLEE .
1. Vivix
 Vivix Shaklee adalah minuman kesihatan yang kaya dengan anti oksidan yang dihasilkan daripada ekstrak drpd campuran unik botani spt Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. 

Polifenol pula adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Ia merupakan suplemen anti penuaan tahap selluar yang terbaik di dunia.

Detoks Program dengan Vivix Shaklee adalah program untuk menyahtoksin yang dilakukan untuk tujuan “pembersihan” organ, darah dan sel sel badan. Semasa detox, Vivix membantu memberi tenaga pada sel untuk membaik pulih kesan toksin yang merosakkan badan dan beri tenaga untuk menyahtoksin dengan lebih efisyen

Ia bukan sahaja semata mata untuk membuang toksin, malah Vivix Shaklee membantu memperbaiki sellular DNA kita, melambatkan penuaan tahap sellular, menggalakkan pembentukan  mitochondria ( pusat yang menghasilkan tenaga untuk sel) serta melambatkan pembentukan protin AGE yang boleh menyebabkan kerosakan dan menggangu keutuhan sel sedia ada.

2. DTX Complex
Dicipta untuk membekalkan nutrisi yang menyokong dan merangsang fungsi hati yang sihat, menggunakan formulasi herba yang melindungi dan merangsang fungsi tubuh untuk mengekalkan hati yang sihat. DTX mengandungi extrak cendawan Reishi, schizadra, ekstrak dendalion, kunyit dan articok. Kandungan DTX Complex Shaklee kaya antioksida bantu rangsang baik pulih dan regenerasi sel hati dan bantu mengekalkan pengaliran hempedu yang normal serta mengeluarkan toksin dari badan. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

3. Herb-Lax
Pemakanan seimbang yang kaya dengan serat, pengambilan air yang banyak dan senaman yang kerap menyumbang kepada pergerakan usus yang sihat. Untuk melegakan masalah sembelit yang kadang kala berlaku. Herb-lax juga melegakan masalah sembelit. Semasa Detox Program, usus yang sesak dengan toksin dan bahan lain yang menyekat pergerakan usus akan cuba disingkirkan. Selain daun senna, herblax juga mengandungi herba-herba terpilih untuk membantu pelawasan, elak sembelit dan meningkatkan kesihatan usus.
4. Alfalfa Complex
Dikenali sebagai gudang nutrien. Akar tunjangnya mencecah sedalam 6 meter, membekalkan pelbagai nutrien dan mineral. Kandungan klorofil dan nutrisi dalam Alfalfa Complex menjadikannya diuretik semulajadi iaitu agen penyahtoksin sejak turun temurun. Alfalfa juga bantu tingkatkan sistem penghadaman dan mengurangkan bau badan.

5. Peppermint-Ginger Plus
Membekalkan herba semula jadi untuk memberi kelegaan kepada sistem penghadaman anda. Pudina dan Halia yang digunakan secara tradisional dan turun menurun untuk sensasi menenangkan dan melegakan perut. ia juga boleh membantu melawaskan penghadaman. Kandungan dalam supplemen ini mengurangkan angin di usus dan perut dan melancarkan proses penghadaman. Kalau orang yang sering mual dan loya pun sangat direkomenkan ambil supplemen Peppermint Ginger Plus ni
4 Kelebihan Memilih Set Detox Shaklee :

  • Semua bahan supplemen yang direkomenkan adaah bersumberkan semulajadi dan terbukti sihat, selamat dan berkesan.
  • Semua supplemen adalah sesuai untuk sesiapa saja dan menu makan adalah sesuai untuk semua dan boleh diolah mengikut citarasa individu.
  • Sebaik saja anda beli set complete detox ni, anda akan jadi ahli Shaklee dan diberikan support sepenuhnya sepanjang Program Detox.
  • Malah, anda dapat menambah pendapatan jika anda berkongsi dan menarik ramai lagi menyertai Program Detox ini.
1001 kebaikan Detox Shaklee 



Jom lihat apa kata pelanggan yang telah mengamalkan Set Detox Shaklee

Testimoni 1



Testimoni 2


Testimoni 3


Testimoni 4


Testimoni 5



Untuk dapatkan Set Detox anda boleh buat pembelian secara online dengan hanya klik gambar di bawah
ID : 1087087
Facebook : Sue Anna
Whatsapp/telegram/Call : 01125353733 atau klik gambar di bawah:
Instagram : sue_anna86
Email : suhanah.muslin@gmail.com
Untuk dapatkan harga lebih murah, saya saraankan anda mendaftar sebagai ahli kerana penjimaatan sehingga 25%dapat anda nikmati. 
Setiap pembelian supplement shaklee dengan saya, akan mendapat Tips, Jadual Pengambilan Vitamin serta Konsultasi Percuma berkaitan produk shaklee yang sesuai untuk anda, So jangan lepaskan peluang!! hubungi saya segera...


Terima Kasih

Rabu, 6 Jun 2018

Suplemen Bantu Kurus ada Promosi Beli Twin Pack Get 10%

Mau kurus sebelum hari raya? sempat ke? 

Insyallah sempat lagi, masih ada 7 hari lagi ataupun seminggu lagi apa yang penting niat dan usaha untuk kurus tau..

Jom lihat gambar di bawah orang yang berjaya turunkan berat badan dengan mengamalkan Cinch® Shake Mix..bukan sikit tau yang turun tapi 23 pounds...wow hebatkan

Ini juga merupakan salah seorang yang berusaha untuk turunkan berat badan dengan mengamalkan Cinch® Shake Mix, degan mengamalkannya beliau berjaya turunkan berat badan sehingga 3kg.. walaupun hanya 3kg tapi bagi sesetengah orang ia merupakan satu pencapaian yang besar tau..bukan senang nak kurus tauu...


Yang ini Sue suka, perut kempis selepas konsisten amalkan Cinch® Shake Mix..yala bukan senang nak kempiskan perut yang buncit tau, susah sebenarnya...


so apa lagi jommm kita ambil secara konsisten Cinch® Shake Mix untuk bantu kuruskan badan dan kempiskan perut..

Tapi sebelum itu jom lihat apa itu Cinch® Shake Mix  dan keistimewaannya

Apa itu Cinch® Shake Mix >> Shake Lengkap dan Pantas <<

Makan dengan bijak, Shake dengan sihat. Tahukah anda, di antara sepuluh azam yang sering dibuat adalah untuk mengurangkan berat dan mengekalkan berat tersebut. Jika anda ingin menurunkan berat anda dengan berkesan, inilah caranya. Cinch® Shake Mix adalah minuman yang lazat, pantas dan berkhasiat untuk anda. Ia membekalkan nutrien seumpama satu hidangan, tetapi rasanya enak seperti pemanis mulut.



Tahukan Anda? 
Leusina membantu mengekalkan otot untuk mencapai berat badan sihat.


Keistimewaan Cinch® Shake Mix Shaklee
  • Kaya dengan protein dan kalsium.
  • Mengandungi serat yang tinggi, iaitu 6 gram setiap sajian.
  • Makanan tanpa kolesterol.
  • Beri khasiat  seperti  satu hidangan tetapi dengan rasa santapan manis/ pencuci mulut.
  • Mengandungi Cinch Pro iaitu satu campuran protein eksklusif yang diperkaya  dengan asid amino leucine.
  • Diperkaya dengan leucine unuk memelihara otot  semasa anda mengurangkan berat badan.
  • Terdapat 24gm protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda rasa puas dan kenyang.
  • Mengandungi kandungan serat yang tinggi iaitu 6gm dalam setiap sajian.
  • Nilai glisemik yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga.
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral penting.


Cinch® Shake Mix Shaklee membantu untuk Turunkan Berat Badan

  • Formulanya mengekalkan jisim otot tanpa lemak.
  • Berat badan turun kerana hilang lemak bukan jisim otot sekali.
  • Diperkasa dengan leucine.
  • Cinch Shaklee mengawal rasa lapar.
  • Memberi tenaga walaupun berdiet….haa ingat berdiet, berdiet jugak tapi perlu makan makanan yang sihat tau iaitu diet menu sihat.
  • Menyokong proses metabolisme tubuh.
  • Memberi Tenaga


Terdapat 3 perisa Cinch® Shake Mix Shaklee iaitu:
1. Cinch® Shake Mix - Chocolate

2. Cinch® Shake Mix - CafĂ© latte

3. Cinch® Shake Mix - Vanilla



Untuk dapatkan Cinch® Shake Mix Shaklee anda boleh hubungi saya

ID : 1087087
Facebook : Sue Anna
Whatsapp/telegram/Call : 01125353733 atau klik gambar di bawah:
Instagram : sue_anna86
Email : suhanah.muslin@gmail.com
Untuk dapatkan harga lebih murah, saya saraankan anda mendaftar sebagai ahli kerana penjimaatan sehingga 25%dapat anda nikmati. 
Setiap pembelian supplement shaklee dengan saya, akan mendapat Tips, Jadual Pengambilan Vitamin serta Konsultasi Percuma berkaitan produk shaklee yang sesuai untuk anda, So jangan lepaskan peluang!! hubungi saya segera...


Terima Kasih

Isnin, 28 Mei 2018

Alfalfa Shaklee - Gatal-gatal pun hilang


Alfalfa bermaksud “raja segala makanan” dan ada sebab gelaran tersebut diberikan – ia sangat berkhasiat. Alfalfa mempunyai sistem akar tunjang yang boleh mencecah sedalam 6 meter ke 

Tahukah anda Alfalfa ini mempunyai 1001 khasiat dan ia digelar sebagai Raja Segala Tumbuhan. Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien dan akar tunjangnya yang mengunjur sedalam 6meter ke bawah, membolehkan ia menyerap lebih banyak nutrien dari tanah. Tumbuhan ini membekalkan lebih 300 nutrien dan mineral termasuk kalsium, fosforus, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavonoid, mineral surih dan vitamin.

Keistimewaan Alfalfa Shaklee

Alfalfa Complex adalah Shaklee Signature Formula yang asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada 1950’an. Ditanam di kawasan subur, Antelope Valley, California, Shaklee menuai alfalfa semasa di puncak kematangan - semasa berumur 2 tahun, untuk memastikan anda memperolehi kandungan nutrisi sebaik mungkin. Selepas dituai, ia diletakkan untuk pengeringan di bawah udara segar dan sinar matahari panas California, dan Shaklee hanya menggunakan serbuk dedaun untuk menghasilkan tablet alfalfa




Tahukah anda Alfalfa kaya dengan Vitamin dan mineral?
  • Vitamin A
  • Vitamin E
  • Vitamin U (S-methylmethionine)
  • Vitamin B6
  • Vitamin K
  • Vitamin D
  • Kalsium
  • Zat besi
  • Mangan
  • Potassium
  • Fosforus
  • Klorin
  • Sodium
  • Silikon magnesium

Kebaikan dan Kelebihan Alfalfa Shaklee;
1. Kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat kalian – Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat dalam buah-buahan mahupun sayuran. Alfalfa kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji Alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.

2. Mencuci hati, darah dan usus – Merupakan agen detoksifikasi. Ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

3. Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (Athletes’s foot) dengan berkesan.

4. Baik untuk perubahan patology dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

5. Menyingkirkan lemak dan kolestrol – Kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada Alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.

6. Melawan tumor – Untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.

7. Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.

8. Mencegah dan memperbaiki Arthritis – Memperbaiki sakit akibat Arthritis.

9. Membantu memelihara dan penjagaan kesihatan dalaman wanita – Alfalfa membantu menyeimbangkan hormon dan memperbaiki sistem reproduktif wanita. Secara tak langsung ianya baik untuk kesihatan rahim dan kesuburan. Dalam masa sama boleh membantu mengurangkan masalah keputihan dan vagina berbau. Alfalfa juga boleh meningkatkan libido wanita kerana sifatnya yang estrogenic.

10. Menggalakkan penghasilan susu ibu – Sejak sekian lama Alfalfa diamalkan untuk menggalakkan penghasilan susu ibu ataupun sebagai milk booster. Ini kerana sifat Alfalfa sebagai tumbuhan yang galactogouge.

Lain-lain Kelebihan dan Kebaikan Alfalfa Shaklee ialah seperti :
  • Legakan sakit-sakit sendi dan belakang.
  • Membantu hilangkan kelesuan dan tekanan.
  • Memberi kelegaan semasa period.
  • Membantu Merawat arthitis
  • Membantu Merawat athma
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Membantu membuang angin dalam badan 
  • Membantu mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor 
  • Meneutralkan asid dalam badan 
  • Membantu masalah keputihan pada wanita. 
  • Membesar dan menegangkan payudara. 
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri. 
  • Memulihkan urat selepas bersalin. 
  • Sebagai Milk booster  
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan 
  •  Meningkatkan stamina lelaki 
  • Membantu Melegakan masalah sembelit


Jom kita lihat apa kata pengguna Alfalfa Shaklee

Testimoni 1


Testimoni 2



Testimoni 3


Testimoni 4

Testimoni 5

  


Untuk dapatkan Alfalfa Shaklee (Kecil) anda boleh buat pembelian secara online dengan hanya klik gambar di bawah
Alfalfa Shaklee Besar klik Gambar di Bawah


ID : 1087087
Facebook : Sue Anna
Whatsapp/telegram/Call : 01125353733 atau klik gambar di bawah:
Instagram : sue_anna86
Email : suhanah.muslin@gmail.com
Untuk dapatkan harga lebih murah, saya saraankan anda mendaftar sebagai ahli kerana penjimaatan sehingga 25%dapat anda nikmati. 
Setiap pembelian supplement shaklee dengan saya, akan mendapat Tips, Jadual Pengambilan Vitamin serta Konsultasi Percuma berkaitan produk shaklee yang sesuai untuk anda, So jangan lepaskan peluang!! hubungi saya segera...


Terima Kasih

Jumaat, 25 Mei 2018

Resepi Biskut Florentina Simple dan Sedap


Biskut Florentine antara biskut yang paling simple dan mudah dibuat tetapi  dalam kategori  mewah. Kenapa mewah? sebab kandungan yang terkandung dalam biskut ini adalah aneka kekacang yang harganya boleh tahan mahal..so kalau kawan-kawan jual mahal, janganla komplen yaa...

Nak buat biskut yang mudah dan tidak melekat..anda boleh ikuti resepi ini


Resipi Florentina

Bahan-Bahan: 

1. 250 gm tepung Florentina

  • 2. 200 gm badam keping
  • 3. 100 gm kuaci putih
  • 4. 100 gm kuaci hijau














  • 5. 20 gm bijan hitam













Cara Memasak:
  • Badam dan kuaci di bakar sebentar dalam oven pada suhu 160 C selama 5 minit. Sejukkan.
  • Satukan semua bahan dalam bekas dan gaul rata sehingga semuanya bersalut sempurna
  • Panaskan oven pada suhu 160C
  • Tuangkan adunan tadi dalam acuan cup cake...saya guna acuan cup cake sebab ia mudah di keluarkan dan tidak perlu potong. 1 acuan cup cake = 1 sudu besar.   Ia tidak nipis & tidak tebal..sederhana saja
  • Bakar dalam oven selama 10 minit
  • Simpan dalam bekas kedap udara.
  • Siap

Artikel Wajib Baca : Kenali Jaundis Bayi & Cara Atasi

Pengalaman buat DETOX

Detox Cara Shaklee??Apa Kebaikannya? Banyak kebaikannya tau.. Mau tau apa kebaikannya? Hari ini saya mau kongsikan kebaikan yang di per...