Isnin, 30 April 2018

Shaklee Baby Produk Penjagaan Anak Yang Terbaik dan Selamat



Alhamdulilah akhirnya Shaklee mengeluarkan Produk Penjagaan Baby yang Organik, Selamat dan Semulajadi, so sesiapa yang masih tercari-cari produk untuk penjagaan baby yang selamat, organik dan semulajadi saya sangat saraankan anda memakai ShakleeBaby

Shakleebaby ini memahami keperluan bayi anda dan hanya menggunakan bahan-bahan yang Selamat, Lembut dan Organik untuk menghasilkan produk penjagaan kulit terbaik untuk di manja anda.


Terdapat tiga ( 3 ) rangkaian yang ada dalam Shakleebaby

1. Gentle Wash

  • Mengandungi chamomile, lavender dan aloe vera organik, mandian yang lembut ini mententeramkan, menenangkan dan melegakan kulit. Ianya tidak menimbulkan alahan, mempunyai pH yang seimbang dan diuji untuk sensitiviti, sememangnya sesuai untuk mandian yang penuh dengan kasih sayang bagi kulit yang lebih lembut. 
                                                     
  • Ia 99% semulajadi dengan mengandungi 76% bahan organik. Yang paling istimewa, formula mandian Shaklee Baby ini tidak memedihkan mata, hypoallergenic, pH seimbang dan amat sesuai untuk kulit sensitif dan bermasalah termasuk eczema.


  • Bagi pesakit eczema, mereka kena hati-hati dalam penjagaan kulit dan produk yang digunakan. Tak boleh langsung ada bahan kimia dan sebaiknya mereka hanya gunakan produk yang semulajadi, organik, selamat, lembut dan mesra kulit. Gentle Wash sangat di saraan bagi pesakit eczema kerana ia tidak memedihkan dan 99% semulajadi.
  • Gentle wash Shaklee baby ini menjadikan masa mandi lebih selamat dan menyeronokkan. 


Ciri-ciri Gentle Wash Shaklee Baby :
  • 76% bahan organik
  • 99% bahan semulajadi
  • kaya dengan organik aloe vera yang dicampurkan dengan ekstrak oat dan minyak zaitun
  • organik lavender untuk menyamankan kulit
  • organik chamomile bagi menenangkan bayi
  • berbuih halus dan mudah dibilas
  • PH seimbang
  • Diuji untuk sensitiviti
  • Lebih lembut
  • Formula tidak memedihkan mata


2. Soothing Lotion


Shaklee Baby Soothing Lotian ini sangatlah lembut serta lembap secara semulajadi dan sesuai untuk kulit sensitif. Ia juga telah diuji sesuai untuk kulit sensitif.

Antara bahan-bahan yang terkandung dalam Soothing Lotion adalah seperti:

  • Lidah buaya dan minyak organik seperti Shea Butter, Sunflower Seed dan Kelapa membantu  melembapkan kulit dan membajai nutrien kulit. Bila kulit lembap, ia dapat kurangkan kegatalan kulit akibat kulit kering.

  • Essential Oils organik seperti Lavender, Chamomile, Rosemary dan Vanilla Fruit pula membantu memberikan wangian lembut dan menenangkan. Losyen ini juga tidak melekit.

  • Minyak Vanilla
    • Kaya dengan Vitamin B dan antioksidan secara semulajadi
    • Melindungi kulit bayi dari perengsa alam sekitar
  • Shea Butter
    • Mengandungi vitamin semulajadi dan asid lemak
    • Membantu melindungi lapisan luar kulit bayi
  • Minyak Biji Jojoba
    • Bertindak sebagai emolien, membantu meningkatkan kelembapan kulit tanpa meninggalkan rasa melekit.

Ciri-ciri khusus Soothing Lotion Shaklee Baby :

  • 87% bahan organik
  • 99% bahan semulajadi
  • Aloe vera organik dan minyak organik seperti shea butter, biji matahari dan kelapa memberikan nutrisi kepada kulit
  • Organik ‘essential oil’ seperti lavender, chamomile, rosemary dan buah vanilla memberikan rasa nyaman dan tenang
  •  Mudah diguna dan tidak melekit
  • Sesuai untuk bayi, kanak-kanak dan juga orang dewasa yang berkulit sensitif


3. Massage Oil



Massage Oil atau Minyak Urutan Shaklee Baby ini diperbuat daripada minyak matahari organik, lavender dan chamomile untuk melembapkan kulit bayi. Minyak urut Shaklee Baby adalah 99% semulajadi dan mengandungi 99% bahan organik.
  • Mengurut bayi merupakan salah satu cara untuk berinteraksi dengan mereka, membina ikatan, menjaga mereka dan menenangkan mereka (bayi).  Malah, ada kajian yang menunjukkan bahawa urutan boleh membantu menenangkan bayi, membantu pencernaan serta memperbaiki pattern tidur bayi.
  • Keistimewaan minyak urut Shaklee Baby ni selain daripada 99% organik dan semulajadi, mempunyai adunan istimewa minyak organik dan ekstrak essential oil untuk melembapkan kulit. Selain itu ia juga mengandungi Lavender dan Chamomile untuk menenangkan.


Ciri-ciri Massage Oil Shaklee Baby :
  • 99% bahan organik
  • 99% bahan semulajadi
  • Dirumus khusus dari minyak organik dan ‘essential oil’ yang baik untuk kulit lembut dan lembap
  • lavender dan chamomile bagus untuk rasa tenang dan nyaman


Keistimewaaan ShakleeBaby



  1. Pediatrician-tested
    • Shaklee bagi free kat doktor-doktor pakar kanak-kanak di US hospitals untuk try kat pesakit kanak-kanak di hospital..
    • Selepas mereka apply & cuba ke atas pesakit-pesakit, they said “I WANT THIS PRODUCT !!”. Ni kata Pediatricians di US yang dah cuba. Wah hebat kan!
  2. Hypoallergenic
    • Sangat selamat & melindungi kulit bayi daripada mendapat alergi.
    • Sebab dia semulajadi & selamat, ia tak mengandungi bahan kimia, jadi ia akan selalu melindungi bakteria baik pada kulit bayi.
    • Takkan timbulkan alahan!
  3. Certified Organic Ingredients
    • Of course semua ingredients sangat selamat dan tidak berbahaya. Takde bahan kimia. Takde bahan pewangi. Takde bahan pewarna.
  4. Clinically Tested
    • Ni memang for sure lah. Semua barang Shaklee semestinya ada Ujian Klinikal. Maknanya ? Diuji ke atas manusia. Ada scientific research.
  5. pH Balanced
    • Penting supaya ia takkan menyebabkan kulit bayi bermasalah especially kalau kulitnya sangat sensitif.
    • Udah lah kulit baby dah memang sangat nipis! So kena la sangat gentle.
  6. Made in USA
    • Not locally made.

Diformulasi tanpa:


Jom lihat apa kata Pengguna Shakleebaby



Untuk dapatkan Shaklee Baby anda boleh buat pembelian secara online dengan hanya klik gambar di bawah

atau berhubung dengan saya (Suhanah Muslin) Melalui:
ID : 1087087
Facebook : Sue Anna
Whatsapp/telegram/Call : 01125353733 atau klik gambar di bawah:
Instagram : sue_anna86
Email : suhanah.muslin@gmail.com
Untuk dapatkan harga lebih murah, saya saraankan anda mendaftar sebagai ahli kerana penjimaatan sehingga 25%dapat anda nikmati. 


Setiap pembelian supplement shaklee dengan saya, akan mendapat Tips, Jadual Pengambilan Vitamin serta Konsultasi Percuma berkaitan produk shaklee yang sesuai untuk anda, So jangan lepaskan peluang!! hubungi saya segera...

Terima Kasih...

Sabtu, 28 April 2018

Tips Untuk Membantu Anak-Anak Anda Bersedia ke Sekolah Setiap Hari

Tips untuk membantu anak-anak anda bersedia ke sekolah setiap hari


Bagi sesetengah orang, ianya saat yang mengujakan tetapi bagi sesetangah orang pula ianya suatu tekanan terutama bila anak sukar dikejutkan bangun pagi. 
Oleh itu sebagai ibu bapa anda haruslah pandai mengatur masa anak-anak, memujuk anak-anak dan sentiasa memastikan kelengkapan mereka cukup. Kelengkapan ini termasuklah alatan persekolahan yang betul, pakaian seragam sekolah, persedian mental dan fizikal, rehat yang mencukupi serta mengamalkan sikap yang positif. lengkapi anak anda dengan permulaan hidup yang terbaik dan bantu mereka untuk bersedia ke sekolah setiap hari.


Faktor Utama Kenapa Anak Tidak Mahu Ke Sekolah.
Merujuk kepada Kearney dan Silverman (1999):

  1. Untuk mendapatkan perhatian. – terutamanya anak yang kecil. Mereka mempunyai perasan takut hendak berpisah daripada ibubapa.
  2. Untuk mengelakkan situsai tertentu. – contoh seperti peperiksaan, dibuli kawan, kerja sekolah banyak atau guru yang garang.
  3. Untuk melakukan aktiviti tertentu – seperti menonton televisyen atau bermain dengan video games.
  4. Untuk mengelakkan emosi tertentu  – emosi yang sering melanda anak-anak ialah bimbang, takut dan risau.




Tips untuk membantu anak-anak anda bersedia ke sekolah setiap hari

1. Persedian adalah penting
Sediakan pakaian sekolah dan kemas beg bersama mereka pada malam sebelumnya supaya mereka tidak tertinggal sebarang kelengkapan sekolsh seperti pakaian pendidikan jasmani mereka, buku latihan sains atau buku teks matematik, serta kelengkapan alat tulis.

Ibu bapa kena check kelengkapan alat tulis mereka setiap hari sebab banyak berlaku murid tidak menulis di bilik darjah kerana tiada pensel, pensel tumpul ataupun patah ataupun tiada buku..

Dengan persediaan ini anak anda mempunyai lebih banyak masa pada waktu pagi, menggalakkan emosi yang positif untuk bersiap sedia ke sekolah.


2. Bersedia dari segi Mental & Fizikal
Dengan kekal aktif setiap hari, anak anda boleh mempelajari pelajaran di dalam kelas  dengan lebih baik dan lebih fokus berbanding mereka yang menghabiskan hari di dalam rumah dan bersantai.

Anak-anak anda juga terbiasa dengan rutin dinamik, dan secara tidak langsung ia dapat meransang otak serta menggalakkan pembangunan otot.



3. Galakkan anak-anak bergembira
Sebagai ibu bapa kita haruslah menggalakkan anak-anak bergembira agar kehidupan mereka lebih ceria. Apabila mereka memulakan tahun baru dengan persekitaran baru dengan kawan-kawan yang baru kita mestilah menjadi tunjang belakang mereka agar mereka mudah menyesuaikan diri dengan persekitaran. 

Kita perlulah bersama-sama mengatasi kebimbangan mereka, mendorong mereka untuk bergembira di sekolah dan mempamerkan senyuman terbaik sepanjang hari.

Namun begitu kita juga haruslah memastikan keselamatan mereka di sekolah terjamin dan pastikan dengan siapa mereka berkawan.



4. Tidor sekurang-kurangnya 8 Jam
Apabila anak-anak mula bersekolah rutin harian mereka suda berubah, namun bergitu anak anda masih perlukan lebih masa untuk berehat untuk perkembangan dan tumbesaran. 

Memulakan dengan menjada jadual tidor supaya anak anda dapat menyesuaikan diri dengan rutin baru. Elakkan alat eklektronik atau televisyen sekurang-kurangnya setengah jam sebelum tidor supaya anak anda boleh tidor dengan lebih baik.

Dengan rehat yang mencukupi, anak anda akan bangun dalam keadaan yang segar, cukup rehat dan bersedia untuk hari itu.




5. Makan Saraapn Pagi yang Berkhasiat dan Sihat

Peribahasa sarapan pagi adalah hidangan yang terpenting adalah benar kerana ia membekalkan anak anda dengan nutrisi yang betul untuk menjadikannya bertenaga, sihat dan gembira.

Sebagai ibu bapa, anda haruslah bijak memilih makanan yang kaya dengan bijirin, serat dan protin untuk meningkatkan fokus, tumpuan dan memori. Walaubagaimanapun, agak sukar untuk memberi anak anda makan terutama jika mereka memilih makanan.

Apabila mereka tidak makan atau tidak boleh makan mengikut hidangan yang disyorkan, beralihkan kepada suplemen untuk mengurangkan jurang nutrien. Saya saraankan berikan anak anda Vita-Lea for Children, lengkap dengan 18 vitamin dan mineral penting, memberikan spektrum mikronutrien yang luas untuk kekal kuat dan sihat



Apa itu Vita-Lea For Children?

Vita Lea untuk kanak-kanak adalah berasaskan sains. ia digunakan berdasarkan 100+ tahun sains nutrisi dan kepakaran para doktor, para mnutrisi dan kajian para saintis di Shaklee.




Kelebihan Shaklee
Setiap produk yang memasuki setiap botol Shaklee direka untuk meningkatkan kesihatan, berkesan tanpa kompromi dan selamat untuk bumi. 

Bila anda memilih Shaklee, anda pasti akan dapati tiga perkara Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan, Sentiasa Mesra Alam



Untuk dapatkan Vita Lea for Children anda boleh buat pembelian secara online dengan hanya klik gambar di bawah
atau berhubung dengan saya (Suhanah Muslin) Melalui:
ID : 1087087
Facebook : Sue Anna
Whatsapp/telegram/Call : 01125353733 atau klik gambar di bawah:
Instagram : sue_anna86
Email : suhanah.muslin@gmail.com
Untuk dapatkan harga lebih murah, saya saraankan anda mendaftar sebagai ahli kerana penjimaatan sehingga 25%dapat anda nikmati. 


Setiap pembelian supplement shaklee dengan saya, akan mendapat Tips, Jadual Pengambilan Vitamin serta Konsultasi Percuma berkaitan produk shaklee yang sesuai untuk anda, So jangan lepaskan peluang!! hubungi saya segera...

Terima Kasih...

Rabu, 25 April 2018

CoQ-Troll Plus Formula Terbaru Suplemen CoQ10 Shaklee

Sayangi kesihatan cintai detik kehidupan


Apa kah itu CoQ-Trol Plus?

Coenzyme Q10 adalah komponen yang penting untuk penghasilan tenaga di dalam sel. ia berada di dalam mitokondria, stesen janakuasa sel. Coenzyme Q10 tinggi dalam sel otak, jantung dan hati. Ia menukar lemak dan gula kepada tenaga yang boleh digunakan sepanjang hari.

Ia juga adalah antioksida yang berkesan, melindungi sel daripada dirosakkan oleh radikal bebas. walaubagaimanapun, tahap Coenzyme Q10  menurun apabila usia kita meningkat dan penggunaan statin untuk menurunkan kolestrol menyebabkan tahap Coenzyme Q10  semakin rendah di dalam tubuh. 


Tahukah Anda?




Berapa banyak Coq10 yang anda perlukan setiap hari?
Kajian telah menunjukkan bahawa 100mg Coenzyme Q10  memberikan pelbagai manfaat kepada badan. Walaupun CoQ10 secara semulajadi dihasilkan oleh badan kita, ianya merosot seiring dengan gaya hidup dan usia kita. 

Seawal usia 20 tahun, tubuh anda mula mengalami kesukaran untuk menghasilkan CoQ10, bagi mereka yang mengambil statin, ubat untuk merendahkan kolestrol,mereka perlukan jumlah CoQ10 yang lebih tinggi kerana ubat tersebut mengurangkan penghasilannya dalam badan sebanyak 40% ...wow hampir separuh 

Untuk memastikan anda mendapat 100mg Coenzyme Q10, anda perlu mengambil:


Mengapa CoQ10 Shaklee yang terbaik?
  • CoQ10-Trol Plus Shaklee membekalkan sebatian semulajadi dan proprietari dengan 100mg Coenzyme Q10 bersama resveratrol dan tokoferol.
  • CoQ10-Trol Plus Shaklee juga membuat penyerapan optimum yang dilengkapi dengan sestem penghantaran minyak zaitun.


Bagaimana CoQ10 berfungsi bersama polifenol?


Manfaat CoQ-Trol Plus kepada Kesihatan?

1. Penjana Tenaga Terbaik
  • kandunagn Coq10 yang lebih tingg akan menghasilkan lebih banyak tenaga di dalam sel anda serta membekalkan tenaga dengan cekap. Hasilnya, anda boleh menjalani hari anda dengan bertenaga, cergas dan berkeyakinan!!
  • Kajian juga menunjukkan bahawa peningkatan CoQ10 dapat membantu meningkatkan Kekuatan Otot dan jisim otot fast-twitch (type-II)1 (otot yang menjana kuasa dan kekuatan).
  • Ia juga bertindak sebagai antioksida yang mengurangkan kerosakan oksidatif kepada sel-sel otot.

2. Mempercepatkan proses pemulihan luka
  • CoQ10  juga dapat menyokong penghaslian semula tisu yang rosak dengan meningkatkan penghasilan sel, pembaikan tisu dan proses penyerapan oksigen ke dalam tisu, mempercepatkan penyembuhan luka serta sebagai anti-radang dalam pemulihan luka.



3. Menyokong gaya hidup aktif anda 
  • Hasil kajian menunjukkan bahawa CoQ10 membantu orang ramai untuk kekal aktif secara fizikal dan meningkatkan prestasi dengan menggalakkan penghasilan tenaga selular. 
  • Bila anda kekal aktif secara tidak langsung jantung anda akan dapat mengepam darah ke seluruh badan dengan lebih cepat, anda boleh berjalan lebih cepat, berlari lebih jauh dan dapat memberi lebih tumpuhan.

4. Memastikan anda bertenaga sepanjang hari
  • CoQ10 adalah asas dalam penjanaan tenaga badan yang berfungsi untuk menghasilkan tenaga. Apabila sel-sel menghasilkan lebih banyak tenaga, badan anda akan mempunyai tahap tenaga yang tinggi, stamina anda akan meningkat dan menjadikan anda berasa lebih bertenaga sehinggakan anda boleh melakukan pelbagai perkara dalam sehari.


5. Peredaran Darah yang sihat
  • Coq10 lebih tertumpu kepada organ-organ yang menggunakan banyak tenaga seperti jantung. Peredaran darah yang sihat menunjukkan jantung anda kuat dan sihat. 
  • Untuk mengekalkannya berdegup dengan sihat, anda memerlukan CoQ10 tambahan untuk;
    • Menguatkan otot-otot jantung
    • Menyokong fungsi jantung yang sihat
    • Meningkatkan paras tenaga untuk mereka yang mengambil statin


6. Kulit yang berseri
  • CoQ10 juga terdapat di permukaan luar kulit untuk melindungi kulit anda dari sianran UV yang berbahaya, serta membekalkan tengan kepada sel-sel yang rosak untuk memperbaiki sel tersebut. Ini menjadikan kulit anda kekal berseri dan kelihatan lebih muda.
  • pengambilan CoQ10 juga membantu menganjalkan kulit dan mengurangkan kedutan serta meningkatkan tekstur kulit.


7. Meningkatkan fungsi Kognitif
  • Coq10 juga bertindak sebagai antioksida yang melindungi saraf, di mana ia membantu mengurangkan pembentukan plak amiloid iaitu salah satu punca utama Penyakit Alzheimer di dalam otak anda.
  • Kekalkan kesihatan sel-sel otak dan tingkatkan memori, tumpuan serta minda anda dengan CoQ10 kerana ia dapat manjana fungsi otak yang sihat serta meningkatkan fokus dan fungsi-fungsi sel otak


8. Sistem reproduksi yang sihat
  • Selain bertindak sebagai antioksida yang kuat untuk melawan tindakbalas oksidatif, CoQ10 juga menyokong sistem reproduktif yang sihat dengan mengingkatkan tenaga dalam sperma dan ovum.
  • Pengambilan CoQ10 dapat membantu:
    • Meningkatkan jumlah sperma yang sihat
    • Meningkatkan pergerakan sperma
    • Meningkatkan kualiti ovum


Rujukan Kajian



Apa kata Dr Zubaidi Hj Ahmad tentang Suplemen CoQ10

Testimoni Pengguna CoQ-Troll Plus

Testimoni 1

Testimoni 2


Testimoni 3




Untuk dapatkan CoQ10-Troll Plus anda boleh buat pembelian secara online dengan hanya klik gambar di bawah
atau berhubung dengan saya (Suhanah Muslin) Melalui:
ID : 1087087
Facebook : Sue Anna
Whatsapp/telegram/Call : 01125353733 atau klik gambar di bawah:
Instagram : sue_anna86
Email : suhanah.muslin@gmail.com


Untuk dapatkan harga lebih murah, saya saraankan anda mendaftar sebagai ahli kerana penjimaatan sehingga 25%dapat anda nikmati. 

Setiap pembelian supplement shaklee dengan saya, akan mendapat Tips, Jadual Pengambilan Vitamin serta Konsultasi Percuma berkaitan produk shaklee yang sesuai untuk anda, So jangan lepaskan peluang!! hubungi saya segera...

Terima Kasih...


Isnin, 23 April 2018

Vitamin c yang terbaik di pasaran


Tahukah Anda?

Tubuh anda mampu melalukakn pelbagai perkara, tetapi ia tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C. Oleh itu, anda perlu sentiasa mengambil Vitamin C untuk tubuh anda melalui pemakanan harian dan suplemen. Walaupun Vitamin C banyak dijual di pasaran, anda perlulah bijak memilih Vitamin C yang terbaik dan semulajadi. Buah-buahan dan sayur-sayuran adalah sumber terbaik vitamin C seperti, jagung, buah jambu batu, betik, buah sitrus (seperti oren dan limau gedang), kiwi dan strawberi. dan sayur pula seperti brokoli dan tomato.




Apakah Kepentingan Vitamin C kepada tubuh badan kita?

1. Membantu pembentukan Kolagen
  • Membantu pembentukan kolagen yang penting untuk menguatkan sel-sel tisu dalam badan. Vitamin C diperlukan untuk bina kolagen, struktur protein penting dalam tisu penyambung. Vitamin C yang dimakan boleh bantu mempercepatkan penyembuhan luka, melindungi kulit dari dirosakkan oleh radikal bebas dan gelombang ultra ungu.
  • Kolagen adalah komponen hydroxyproline dan hydroxylysine, 2 elemen untuk mengikat molekul yang menghasilkan kolagen. Ia menjadikan kulit menjadi gebu serta warna tona pada muka.
  • Kekurangan kolagen menyebabkan kulit kusam serta tidak bermaya. Kolagen melembapkan kulit dari dalam dan mengurangkan kedutan juga tanda penuaan.


2. Membantu proses pembaikan tisu (bekas jerawat dan parut) dan mencerahkan kulit. 

  • Vitamin C melindungi kulit dari radikal bebas yang terhasil kerana kesan jemur pada cahaya matahari, pencemaran dan kesan merokok. Antioksida dalam Vitamin C melindungi kulit dari radiasi ultraungu dan kesan terdedah kepada cahaya matahari.
  • Vitamin C mengurangkan kesan sun burn disebabkan oleh radiasi ultra ungu dan seterusnya boleh menyebabkan barah kulit.
3. Meningkatkan sistem imunisasi badan
  • Vitamin C dapat melindungi badan dari jangkitan penyakit dan memelihara kesihatan tulang dan gigi. Ia juga meningkatkan keupayaan badan dalam merawat luka dan badan kita juga terpelihara dari bakteria, virus serta jangkitan.
  • Mengurangkan simptom demam dan bertindak sebagai anti-histamin yang berkesandengan mengurangkan kesan tidak baik dari demam seperti sakit-sakit badan, selsema dan kesakitan. Vitamin C juga mengawal alergi yang menyebabkan demam,mengurangkan paras histamin dan biasanya mempercepatkan baik demam.

4. Mengatasi masalah gusi berdarah 
  • Vitamin c membantu mengatasi masalah gusi berdarah

5. Mempercepatkan penyembuhan luka
  • Badan menggunakan Vitamin C untuk menggantikan tisu yang rosak lalu menyembuhkan luka dengan cepat. Luka yang lambat sembuh adalah tanda kekurangan Vitamin C. Vitamin C meningkatkan keanjalan kulit juga mempercepatkan pembentukan tisu bagi penyembuhan yang cepat

6. Mencerahkan Kulit
  • Vitamin C melindungi DNA dari tindakbalas fotokimia yang menyebabkan tumor, perubahan warna kulit dan beberapa jenis barah kulit. Ia juga mengelakkan penghasilan Pyrimidine dimers yang menjadi punca utama penghasilan melanoma(masalah kulit).
  • Pengambilan Vitamin C setiap hari dapat mecerahkan kulit, melambatkan penuaan, dan menghalang pembentukan pigmentasi yang merupakan penyebab utama kepada jeragat pada kulit, membantu kelihatan lebih muda dan kulit lebih lembut.

7. Mengurangkan risiko kanser dan barah
  • Vitamin c dapat memerangi kanser kerana ia salah satu anti oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan meransang pengeluran T-Cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tibih dengan berkesan. 
  • Vitamin C juga dapat mengurangkan risiko terkena barah seperti paru-paru, mulut, tekak, kolon/usus, perut dan esofagus.  Vitamin C bukanlah mengatasi terus sel barah sedia ada, tapi meningkatkan fungsi imun badan agar dapat melawan sel barah.
  • Selain itu, Vitamin C juga membantu penghasilan semula Vitamin E, salah satu antioksida yang sangat baik

8. Mengekalkan kolestrol sihat 
  • Vitamin C mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah. Mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.
9. Sebagai Antioksidan
  • Vtamin C adalah anti-oksida yang sangat hebat serta berkesan dalam melindungi badan dari radikal bebas yg memberi kesan tekanan oksidatif atau “sel karat” yang boleh menyebabkan kesan kesihatan yang tidak baik seperti atherosclerosis yang boleh menyebabkan sakit jantung dan strok.

10. Memberikan tenaga

  • Vitamin C dapat mengimbangkan sistem dalam badan dalam apa jua keadaan. Ia membantu penghasilan dopamine dalam sistem saraf dan membantu fungsi adrenal dalam meningkatkan tenaga dalam badan.


11. Kesihatan rambut, meningkatkan pertumbuhan rambut, mengurangkan keguguran rambut dan mengatasi masalah kelemumur
  • Mereka yang mengambil jumlah Vitamin C yang banyak mempunyai rambut yang sihat, kuat dan lebat.
  • Folikel rambut sering tersumbat kerana kelemumur dan kulit kering yang mati. Ia boleh merosakkan folikel rambut jika tidak dirawat dan menghalang pertumbuhan rambut. Vitamin C membantu melawan bakteria atas kulit kepala. imengatasi masalah kelemumur dan membantu rambut untuk tumbuh dengan sihat. Ia juga mengelakkan kulit kepala dari gatal dan kering kerana Vitamin C ada ciri-ciri anti-viral.
  • Vitamin C melawan kekurangan kelenjar adrenal. Ia penting untuk mengurangkan rambut gugur serta menggalakkan lebih banyak rambut tumbuh kerana kelenjar adrenal adalah punca untuk seimbangkan hormon.

12. Melawan katarak
  • Pupil mata kita memerlukan Vitamin C untuk berfungsi dengan baik. Kekurangan Vitamin C boleh menyebabkan katarak, di mana kanta mata menjadi lebih legap,punca kepada penglihatan kabur dan boleh jadi buta dikalangan orang dewasa.

13. Cegah risiko Diabetes
  • Pesakit diabetes boleh mendapat manfaat dari Vitamin C kerana Vitamin C mengawal paras gula dan mengurangkan risiko diabetes dan memulihkan simptom sedia ada. Makan Vitamin C boleh menghalang glukosa dalam sel badan dan mengawal komplikasi diabetes.

14. Cegah asma
  • Mereka yang mempunyai Vitamin C yang rendah mempunyai risiko terkena asma. Pengambilan Vitamin C yang tinggi dapat mengurangkan penghasilan histamin dalam badan yang menyebabkan keradangan.

15. Bantu atasi tekanan
  • Vitamin C membantu mengatasi tekanan dengan mengawal paras tekanan, hormon dan kortisol yang tinggi.

16. Kurangkan Tekanan Darah Tinggi
  • Vitamin C boleh merendahkan tekanan darah tinggi dan mengurangkan risiko menghidap tekanan darah tinggi dan juga masalah kesihatan yang menyebabkan tekanan darah tinggi.


Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa vitamin C mungkin berkesan untuk:
  1. Selesema. Vitamin C adalah suplemen kesihatan yang popular untuk selesema. Namun, semakan pelbagai kajian berkaitan vitamin C mendapati tiada bukti bahawa vitamin C adalah berkesan untuk mencegah selesema. Walau bagaimanapun, pengambilan vitamin C secara tetap boleh mengurangkan tempoh dan keterukan selesema. Malangnya, penggunaan vitamin C selepas jangkitan selesema tidak mempunyai kesan yang sama.


  1. Kanser. Kajian menunjukkan bahawa pengambilan vitamin C yang tinggi daripada buah-buahan dan sayur-sayuran boleh mengurangkan risiko mendapat kanser tetapi vitamin C daripada suplemen kesihatan tidak membawa manfaat ini.


  1. Masalah penglihatan golongan tua (Age – related macular degeneration; AMD). Satu kajian besar yang melibatkan golongan tua dengan AMD mendapati kumpulan yang mengambil vitamin C dengan zink, vitamin E, beta karotena dan copper lebih lambat kehilangan penglihatan (advanced AMD) berbanding mereka yang tidak mengambil suplemen kesihatan tersebut di atas.

Di bawah ini saya senaraikan sebab-sebab untuk kita jadikan vitamin C ini sebagai rutin harian kita :
✔ Tubuh kita tidak dapat menghasilkan vitamin C dengan sendiri.
✔ Tubuh kita akan kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian.
✔ Vitamin C dalam badan akan menyusut apabila kita berada dalam keadaan tertekan (stress).
✔ Bagi perokok, kandungan vitamin C dalam badan mereka sangat terjejas kerana 1 batang rokok mampu memusnahkan 50-100mg vitamin C dalam badan.
✔ Pil perancang dan ubat tahan sakit juga mengurangkan kandungan vitamin C dalam badan.

✔ Pengambilan vitamin C Shaklee secara berterusan mampu meberikan kesan positif kepada badan kita, terutamanya dari segi kecantikan kulit.

Keistimewaan Vitamin C Shaklee daripada Vitamin C Jenama lain.
  • Vitamin C Shaklee bersifat Sustained Release Vita C- plus adalah produk semulajadi yang diperolehi daripada ekstrak jagung uang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif
  • Ia mempunyai sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa lima (5) jam untuk meningkatkan penggunaan vitamin C. Ini bersamaan dengan pengambilan satu setengah biji oren setiap jam selama lima (5) jam.
  • Tiada pembaziran kerana semua Vitamin C akan digunakan dan dilepaskan secara perlahan mengikut keperluan.
  • Diperkayakan dengan 120mg bioflavonoid sitrus yang bertindak secara sinergi dengan vitamin C, untuk meningkatkan lagi keberkesananya
  • Ianya adalah Vitamin C Semulajadi, Tidak mempunyai pewarna tiruan mahupun pengawet tambahan 
  • 1 tablet bersamaan 7.5 biji buah oren


Fungsi Bioflavonoid didalam Vitamin C Shaklee
  • Menjaga kekuatan pembuluh darah (kapilari darah) dan mengatur penyerapannya
  • Membabtu vitamin c dalam menjaga kolagen agar tetap dalam membantu penyerapan dan penggunaan Vitamin C
  • Mencegah kerosakan Vitamin C kerana teroksidan
  • Mengurangkan masalah hipertension
  • Mengurangkan pendaharaan
  • Mencegah kerosakan pembuluh kapilari dan jaringan penghubung
  • Membentuk penghalang pelindung terhadap jangkitan
  • Memiliki kesan menghilangkan rasa nyeri
  • Dapat mengurangi gejala-gejala pendarahan jangka panjang



Testimoni Vitamin C Shaklee


Testimoni 1

Testimoni 2





Testimoni 3



Testimoni 4

Testimoni 5




Testimoni 6




Untuk dapatkan Vitamin c Shaklee anda boleh buat pembelian secara online dengan hanya klik gambar di bawah
atau berhubung dengan saya (Suhanah Muslin) Melalui:
ID : 1087087
Facebook : Sue Anna
Whatsapp/telegram/Call : 01125353733 atau klik gambar di bawah:
Instagram : sue_anna86
Email : suhanah.muslin@gmail.com


Untuk dapatkan harga lebih murah, saya saraankan anda mendaftar sebagai ahli kerana penjimaatan sehingga 25%dapat anda nikmati. 

Setiap pembelian supplement shaklee dengan saya, akan mendapat Tips, Jadual Pengambilan Vitamin serta Konsultasi Percuma berkaitan produk shaklee yang sesuai untuk anda, So jangan lepaskan peluang!! hubungi saya segera...

Terima Kasih...






















Set Kecergasan untuk Lelaki (Vitality set)

Opsss bukan wanita sahaja yang ada vitamin khas tau tetapi lelaki juga ada. Shaklee telah mencipta set khas untuk lelaki yang mahukan kesiha...