Rabu, 18 April 2018

Apa yang bestnya Bisnes Shaklee berbanding Bisnes yang lain?


Apa Yang Bestnya Bisnes Shaklee Berbanding Bisnes Yang Lain?

Terdapat banyak bisnes MLM di Malaysia dan banyak juga peluang perniagaan terbuka luas untuk kita semua. Namun begitu, bisness shaklee memjadi pilihan saya.. Jom kita lihat kenapa saya memilih shaklee..

1. Tidak Perlu Kedai dan Modal
  • Bagi membolehkan kita mula berniaga produk Shaklee, hanya perlu mendaftar keahlian sebanyak RM68.90 ( termasuk GST) tidak termasuk kos postage la..kos postage RM10.60 seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Selepas mendaftar boleh berniaga la..
  • Kita tak perlu memiliki booth atau kedai atau modal yang besar. Bila kita mendapat order dari customer,  kita hanya perlu membuat order terus kepada Shaklee samada melalui sistem online atau ke mana-mana branch di seluruh Malaysia..kalau saya branch kk pling hampir..
2. Tidak perlu risau komplen tentang produk ataupun customer mau saman
  • Sekarang banyak isu timbul atau cerita yg customer mau saman company sebab jual produk yg membahayakan kesihatan atau menyebabkan dorang mendapat penyakit terutama produk kecantikan  
  • Dengan Shaklee, kamu tidak perlu risau, kalau customer nak complaint apa-apa, boleh bagi je email ke customerinquiry@shaklee.com.my
  • Jika ada laporan doktor yang menyatakan dia dapat penyakit tu sebab makan suplemen Shaklee, lampirkan sekali laporan tu. Nanti email tu akan disampaikan kepada saintis Shaklee untuk dijawab. Pihak pengurusan tertinggi akan menghubungi customer tersebut sendiri.

3. Cash Bonus
  • Bagi setiap Shaklee Independent Distributor (SID), Shaklee menawarkan pelbagai jenis insentif. Salah satu yang paling mudah untuk dicapai adalah Cash Bonus bermula RM 23 apabila mencapai minimum UV 150, sehingga ratusan ribu ringgit. 
  • Bukan sekadar bonus jualan sehingga 21% nilai jualan, malah terdapat juga bonus kepimpinan sehingga 6 level.
  • Tiada istilah mengkayakan upline,  kerana siapa yang berusaha dia confirm dapat yang setimpal. Mau berapa banyak kenaikan bonus pun tiada yang menghalang..siapa yg rajin & berusaha dia yg layak dpt bonus banyak dan Semua orang layak dapat bonus.
  • Dan 1 lagi di Shaklee tiada istilah dapat komisyen/bonus bila rekrut member baru tau..ini yg membezakan Bisnes Shaklee dgn bisnes MLM yg lain..
  • Tidak seperti kebanyakan MLM lain, yang mana downline boleh naik rank sehingga menjadi Master Coordinator yang berpendapatan sekurang-kurangnya 5 angka setiap bulan walaupun upline masih di level Supervisor dengan pendapatan 2 ribu sebulan. Adilkan??


4. Support Group yang sangat awesome
  • Sya sangat bersyukur dpt upline & group yg sngat membantu sya..Saya bermula dengan Zero, dan Alhamdulillah mereka yang lebih berpengalaman tak pernah lokek berkongsi ilmu samaada secara on9 ataupun offline.


5. Car Bonus
  • Berbeza dengan syarikat MLM lain, Shaklee tidak menghadiahkan kereta. Namun Shaklee memberikan Bonus Kereta dan terpulang kepada penerima untuk memilih kereta disukai ataupun menggunakan Bonus tersebut untuk kegunaan lain.

6. Convention 
  • Setiap SID yang efektif sebagai leader secara automatik akan mengumpul point kelayakan untuk menyertai trip percuma ke luar negara ataupun ke National Conference berdasarkan jumlah point yang terkumpul. Tidak kira walau apapun rank seseorang, asalkan cukup point.. dapatlah join
  • Bagi Muslim, mereka boleh memilih samada untuk menyertai International Trip ataupun umrah dan ziarah. 
 

7. Untung Runcit
  • Selain daripada cash bonus, kita juga dapat untuk runcit dan setiap keuntungan runcit adalah tidak sama dan untung runcit yang diperolehi ialah 10% hingga 25%.. banyakkan..dapat untung runcit dan dapat cash bonus.. jual 1 botol vivix saja pun, suda pulang modal...
8. Ada Kelulusan KKM
  • Jangan risau semua produk Shaklee ada kelulusan KKM, so ia selamat digunakan.


9. Ada Sijil Halal
  • Semua Produk Shaklee juga ada mendapat pengiktirafan halal tau. so jangan anda risau la, produk shaklee selamat digunakan dan halal



☆ Bagi group kami, terdapat 2 golongan iaitu:
1. Join untuk makan sendiri
2. Join, makan sendiri & bisness

So jangan salah faham ya, shaklee sangat berbeza dgn bisnes MLM yg lain

☆ Shaklee telah bertapak lebih drpd 100 tahun di US dan lebih 20 tahun di Malaysia.. jika tidak kerana kualitinya yang sangat tip top, mesti dah berkubur dah Shaklee ni kan. 

☆ Pengguna Shaklee yang dah 20 tahun tu mesti dah alami sakit kritikal kesan pengambilan produk untuk jangka masa lama. 

☆ Namun, sehingga kini belum ada satu pun produk Shaklee yang ditarik balik lesen KKM ataupun disahkan sebagai punca seseorang mendapat penyakit. Makin sihat, makin handsome, makin muda, makin cantik adalahlah ♡♡♡♡

☆ Produk Shaklee adalah halal dan produk shaklee bukan sahaja dlm suplemen tau tetapi juga terdapat produk utk "Heatly Beauty,Heatly home" dan "Heatly weight".


Nak join member hubungi dengan saya (Suhanah Muslin) Melalui:

ID : 1087087
Facebook : Sue Anna
Whatsapp/telegram/Call : 01125353733 atau klik gambar di bawah:
Instagram : sue_anna86
Email : suhanah.muslin@gmail.com


Untuk dapatkan harga lebih murah, saya saraankan anda mendaftar sebagai ahli kerana penjimaatan sehingga 25%dapat anda nikmati. 


Setiap pembelian supplement shaklee dengan saya, akan mendapat Tips, Jadual Pengambilan Vitamin serta Konsultasi Percuma berkaitan produk shaklee yang sesuai untuk anda, So jangan lepaskan peluang!! hubungi saya segera...

Terima Kasih...


Artikal Wajib Baca : FINANCIAL FREEDOM IS DEMANDED


10 ulasan:

fatin hamzah berkata...

Saya suka biz shaklee

Sharren K. N. berkata...

Trbaik!

Eva Erica Isadora berkata...

Pilihan part time yg best!

Alezra Alez berkata...

bisnes pling mudah

Ceritera Mamawawa berkata...

Bnyak nya info

Nowa Mommy berkata...

Info yang sangat berguna untuk mereka yg mau buat biz

Sylvia Yong berkata...

Thank you info padat ni.. sangat membantu mereka yang ingin mengenali biz shaklee dengan lebih mendalam

Heera Noy berkata...

Berbaloi join bisnes shaklee😍

Diana Danias berkata...

Thanks infonya.. Sangat padat

Shafizahman berkata...

Sebab itu la saya join biz shaklee ini. Sangat berbaloi 😍

Set Kecergasan untuk Lelaki (Vitality set)

Opsss bukan wanita sahaja yang ada vitamin khas tau tetapi lelaki juga ada. Shaklee telah mencipta set khas untuk lelaki yang mahukan kesiha...