Rabu, 19 April 2017

JOM KENALI PRODUK SHAKLEE



Tahukah anda Produk Shaklee Tidak dikilangkan di Malaysia tetapi di kilangkan di Amerika Syarikat. Ianya 100% import dan semua produk Shaklee ini dikeluarkan dengan kawalan yang sangat ketat bagi menjamin mutu dan kualiti produknya sentiasa terjamin. Bagi Shaklee kualiti dan kepuasan pengguna produk Shaklee adalah sangat penting.

Tahukah anda Produk Shaklee Tiada Sijil Halal JAKIM. Di Malaysia, JAKIM adalah badan yang mengeluarkan dan memantau status halal sesuatu produk. Namun, oleh kerana produk Shaklee adalah diimport terus daripada US, maka Shaklee mempunyai sijil Halal dari Islamic Service of America (ISA).

Apa itu ISA? ISA adalah badan yang mengeluarkan sijil halal di US. Setiap negara yang mempunyai penduduk beragama Islam akan ada badan yang mengeluarkan status halal sesuatu produk di negara tersebut. Maka di US, badan tersebut dikenali sebagai ISA. ISA adalah badan yang telah diiktiraf oleh JAKIM. Dan sijil halal dari ISA ini akan diperbaharui setiap tahun so boleh makan vitamin Shaklee tanpa was-was !!



Betul ke produk Shaklee ni mahal sangat?? Mengikut pengalaman saya sendiri, sebelum berkenalan dengan Shaklee, saya mengamalkan suplemen jenama lain dan tidak pernah konsisten pada satu jenama. Sejak berkenalan dengan Shaklee saya hanya mengambil suplemen daripada shaklee..salah satu sebabnya ada lebih murah dan banyak manfaat..Jom Semak adakah produk Shaklee murah atau mahal

Contohnya vitamin khas untuk kanak-kanak 

Chewable Vita C 
Harga RM37.50 
90 biji

Brand lain 

Vitamin C brand lain
RM40++
60 Biji


Tapi, bila dah jadi ahli shaklee, Anda boleh dapat harga lagi murah tau. So kalau dibandingkan ia tidaklah mahal seperti yang anda fikirkan atau yang di war-warkan. Harga produk shaklee itu mahal hanyalah gosip dan khabar angin semata-mata, Dan kalau anda mau tahu, sebotol produk-produk shaklee ini boleh tahan sangat lama tau !! Cuba tengok gambar dibawah ini. Vitamin C Shaklee boleh tahan sehingga 6 bulanHarga sebotol vitamin c shaklee hanya RM92.50 (kalau mau murah & dapat benefit lebih, jom join jadi ahli shaklee terus!) Cuba kira...sangat2x berbaloi tau!!

PRODUK SHAKLEE MAHAL TAPI TAHAN LAMA
TEMPOH PENGGUNAA VITAMIN SHAKLEE

Tahukah anda Produk Shaklee tidak dijual di farmasi ? Untuk pengetahuan semua, produk Shaklee memang tidak dijual di farmasi. Produk Shaklee hanya boleh didapati di Branch atau dengan Pengedar Sah Shaklee yang berdaftar. Shaklee hanya ada 7 Branch termasuk HQ nya. (boleh lihat sini). Tapi untuk anda buat belian di Branch Shaklee anda perlu menjadi ahli shaklee terlebih dahulu. So, lebih baik dapatkan daripada pengedar shaklee seperti saya sebab saya akan berikan servis terbaik kepada anda. Penghantaran dibuat keseluruh Malaysia termasuk Sabah Sarawak.. Kalau di Sabah saya boleh hantar menggunakan bas ataupun COD di area yang berdekatan seperti KK, Penampang, Inanam dan Sebagainya. Ada juga yg pos sampai ke oversea seperti Singapore, Brunei dan sebagainya. Dan yang bestnya konsultasi dan cara pemakanan secara percuma.

5. Kenapa Vitamin Shaklee Tiada Silica Gel ?

Biasa nampak tak silica gel ni? Tapi bagi anda pengguna produk Shaklee perasan tak dalam vitamin Shaklee ni tiada Gel Silica ni. Haaa....apa fungsi benda ni eh?? Silica gel ni sebenarnya berfungsi untuk menyerap kelembapan. Vitamin yang ada gel silica didalamnya adalah vitamin sintetik. Oleh kerana vitamin Shaklee adalah vitamin semulajadi, maka tak perlulah nak letak gel silica ni. 
Mana satu pilihan anda? Vitamin sintetik atau vitamin semulajadi ?? Semestinya vitamin semulajadi kan...sebab anda adalah pengguna yang bijak !!

7. Produk Shaklee Selalu Habis Stok
Haaa...ini satu lagi masalah jugak. Macam mana nak makan secara konsisten kalau stok vitamin Shaklee ni selalu habiskan?? hehe.. Jangan risau, sekarang ni fenomena Shaklee terlajak laris sekarang ini. Inilah terjadi apabila permintaan melebihi pengeluaran. Antara produk-produk yang selalu habis stok ialah :


Maka bila ada stok tu, kenalah beli spare stok terus supaya bolehlah amalkan supplemen secara konsisten =)

8. Produk Shaklee Banyak Kesan Sampingan
Ada sesetengah orang yang mula-mula amalkan supplemen Shaklee ni akan merasa beberapa perubahan seperti rasa loya, mual, pening kepala, terasa panas dan mcm2 lagi. Adakah semua ini merbahaya?

Sebenarnya, ia adalah satu proses yang dipanggil Healing Crisis. Haa....apa tu??
Healing Crisis adalah tanda-tanda yang ditunjukkan oleh badan terhadap perubahan untuk menjadi lebih sihat daripada proses penyembuhan secara semulajadi. Ianya berlaku apabila badan membuang toksin dari sistem tubuh disebabkan prosess pembersihan. Healing crisis ini boleh terjadi apabila menukar diet pemakanan, supplement dan treatment. Jadi anda tak perlu risau ya, sbb bila ada tanda-tanda healing crisis ni sebenarnya lebih bagus sebab badan anda menunjukkan reaksi dengan vitamin yang diambil dan segala toksin akan dibuang dari badan.

9. Produk Shaklee ada yang Berbau Tidak Best dan Warnanya pun Tidak Cantik
Antara produk Shaklee yang paling berbau tidak best semestinya Shaklee Bcomplex. Baunya memang sangat kuat. Kalau letak dalam laci tu memang bila bukak laci semerbaklah bau B-Complex tu. Lagi satu, produk shaklee seperti pencuci muka NutriwhiteShampoo Pro Sante dan even sabun pencuci baju Get Clean Shaklee ni memang baunya tak wangi seperti produk lain yg ada dipasaran. Memang kadang2 tu rasa mcm tak pakai sabun pulak kan...=)
Kenapa ar mcm tu? Sebabnya, Shaklee hendak mengekalkan semua produknya adalah semulajadi tanpa tambahan apa2 pewarna dan pewangi. Semuanya adalah bahan semulajadi tanpa bahan kimia tau!! 

KESAN SAMPINGAN DAN MASALAH PRODUK SHAKLEE
PRODUK SHAKLEE TIADA BAHAN KIMIA, 100% SEMULAJADI

10. Shaklee Tidak Memerlukan Duta atau Selebriti untuk Mempromosikan Produknya

Biasakan anda lihat selebriti atau orang-orang terkenal menjadi duta sesuatu produk dan mereka akan membantu bersama-sama untuk mempromosikan produk itu. Namun ia tidak terjadi untuk produk Shaklee ini. Walaupun sebenarnya banyak selebriti terkenal dalam dan luar negara mempercayai dan menggunakan produk Shaklee seperti Rita Rudani, Jennifer Lopez, Tiger Woods dan Oprah Winfrey namun mereka bukanlah duta yang dilantik.

Kenapa?? Adakah sebab Shaklee tiada duit mau bayar mereka?? bukan sebab itu, Setiap bulan untung juta-juta tak kan tidak mampu bayar kan??

Sebenarnya, Shaklee memang mahukan kita yang biasa-biasa ini yang berkongsi kehebatan produk Shaklee selepas menggunakannya sendiri. Bagi mereka apabila orang-orang biasa ini mencuba sendiri, dan berkongsi cerita kepada keluarga dan kawan-kawan itu adalah lebih mempengaruhi daripada iklan yang dibelanjakan berjuta-juta. Kerana Shaklee sememangnya sudah kukuh dengan produknya yang Selamat, Berkesan dan Terbukti lebih 50 tahun ini....



























Tiada ulasan:

YOUHT SKINCARE SHAKLEE TERBAIK, BERKESAN & 100% SEMULAJADI

YOUTH SKINCARE SHAKLEE Sebut saja Youth skincare pasti ramai yang tahu sebab keberkesanan dan kandungan skincare tersbut. Walaupun lamb...