Resepi Biskut Florentina Simple dan Sedap


Biskut Florentine antara biskut yang paling simple dan mudah dibuat tetapi  dalam kategori  mewah. Kenapa mewah? sebab kandungan yang terkandung dalam biskut ini adalah aneka kekacang yang harganya boleh tahan mahal..so kalau kawan-kawan jual mahal, janganla komplen yaa...

Nak buat biskut yang mudah dan tidak melekat..anda boleh ikuti resepi ini


Resipi Florentina

Bahan-Bahan: 

1. 250 gm tepung Florentina

  • 2. 200 gm badam keping
  • 3. 100 gm kuaci putih
  • 4. 100 gm kuaci hijau














  • 5. 20 gm bijan hitam













Cara Memasak:
  • Badam dan kuaci di bakar sebentar dalam oven pada suhu 160 C selama 5 minit. Sejukkan.
  • Satukan semua bahan dalam bekas dan gaul rata sehingga semuanya bersalut sempurna
  • Panaskan oven pada suhu 160C
  • Tuangkan adunan tadi dalam acuan cup cake...saya guna acuan cup cake sebab ia mudah di keluarkan dan tidak perlu potong. 1 acuan cup cake = 1 sudu besar.   Ia tidak nipis & tidak tebal..sederhana saja
  • Bakar dalam oven selama 10 minit
  • Simpan dalam bekas kedap udara.
  • Siap

Artikel Wajib Baca : Kenali Jaundis Bayi & Cara Atasi

Ulasan

Unknown berkata…
Senang pula buat kan

Catatan popular daripada blog ini

Minuman Isotonik yang lebih Sihat

SOYA NON GMO

Vitamin untuk kecutkan Cyst dan Fibroid