Rabu, 28 Jun 2017

Body Adjust

Body Adjust



Antara tanda-tanda anda mengalami Body Adjust.

1. penat melampau
2. sangat mengantuk
3. cirit-birit
4. gatal-gatal
5. jerawat naik tiba-tiba
6. loya
7. sakit kepala
8. pening

Body Adjust bukan bermakna tubuh anda tak serasi dengan suplemen Shaklee ni, tapi ia menandakan yang ada tindakbalas sedang berlaku dalam tubuh anda.

Ia adalah positif, dan tak lama pun. Ibaratnya tubuh anda sedang dibersihkan dari segala junkies dan toksin yang bersarang dalam tubuh anda selama ni. Masa all those junkies and drugs tu nak hilang, tentulah melalui tubuh kita kan? Tu yang simptom-simptom kat atas tadi timbul.

Apa yang kita perlu buat ialah, drink loads and loads of water to help the body to flush out all of those junkies and toxins.

Remember, sel-sel tubuh mengambil masa at least 90 days to change/ react.

Jom kita tengok perkongsian puan cery tentang healing crisis.

Vitamin & mineral Shaklee adalah diperbuat dari sumber semulajadi agar ia dapat dimanfaatkan sebagaimana kita mendapatkan vitamin c dengan memakan buah oren dan berjemur di bawah matahari pagi untuk mendapatkan vitamin D.

Namun, adakah orang yang tidak serasi dengan vitamin? Sebenarnya ada 3 jenis golongan yang merasakan mereka tidak serasi dengan Shaklee:

1. Yang mengalami rasa nak demam, pening, rasa nak muntah, etc. bila mengambil supplement Shaklee

2. Yang merasakan tiada apa2 perubahan terhadap dirinya

3. Yang mengalami masalah seperti ruam2, gatal2 dan sebagainya.

Penerangan:

Golongan (1) adalah mereka yang mengalami healing crisis atau krisis penyembuhan.

Golongan (2) adalah mereka yang menghadapi masalah penyerapan vitamin oleh sebab2 tertentu.

Golongan (3) adalah mereka yang alergi pada supplement yang mengandungi herba contohnya alfalfa.

Krisis penyembuhan atau healing crisis adalah kesan yang dapat dirasai oleh mereka yang mengambil makanan tambahan, terutama vitamin & mineral natural Shaklee.

Ini berlaku bila tubuh kita yang yang banyak radikal bebas mula membebaskan toksin dan membina semula sel-sel tubuh, hasil dari pengambilan pemakanan tambahan bermutu Shaklee.

Pengambilan makanan bernutrisi tinggi (dalam kes ini, vitamin/mineral Shaklee) membuatkan nutrien ini bertindakbalas dengan oksigen dan menjadikan sistem dalaman kita lebih cergas bekerja.

Oleh yang demikian, tisu2 dan sel2 mula membuang toksin. Jadi, mereka yang pertama kali mengambil nutrien bermutu ini akan mula berasa tak sedap badan, mungkin nak demam, sakit kepala, sakit pinggang, muntah2 dan sebagainya.



Kenapakah proses pembuangan toksin boleh mendatangkan kesan sedemikian?

Sebenarnya ia bukan kesan sampingan atau side effect, sebaliknya tindakbalas normal, dan sekiranya anda menghadapi krisis penyembuhan ia adalah petanda yang elok.

Maknanya sistem badan anda mula bekerja untuk menjana sel-sel baru dalam tubuh.Umpama sebuah tangki yang berkarat di bahagian dalamnya. Apabila dibersihkan, maka keluarlah karat2nya, lalu tinggallah tangki yang bersih. Tubuh kita seperti tangki itu yang penuh dengan karat.

Oleh itu, seperti karat2 yang keluar bila dia dibersihkan, toksin dan benda bahaya akan keluar dari badan kita bila mengambil supplement. untuk mengurangkan kesan healing crisis anda perlu minum sekurang2nya 3 liter air sehari..

Love
SueAnna

6 ulasan:

Wazie Wahidah berkata...

Alhamdulillah setakat ni belum pernah alami healing crisis bila makan supplement Shaklee.

Rosmawati Ahmad berkata...

Normalkan healing crisis ni. Jadi pengambilan supplemen perlu diteruskan. Kalau berhenti dan mula semula ambil supplemen, besar kemungkinan healing crisis akan berlaku lagi.

Ruzidah Abdullah berkata...

pernah juga kena healing crisis ni..sampai demam..tapi lepas tu ok je sampai sekarang..

Solehah Khidir berkata...

Betul, bila makan suplement, memang kena pastikan pengambilan air mencukupi untuk elakkan healing crisis dengan lebih teruk

Suzira Vun Sang berkata...

Pernah juga dpt healing crisis ni... Tapi hati kena kuat & pastikan minum air yang banyakkk...

Sylvia Yong berkata...

Mula-mula kena healing crisis rasa panik jugaa.. hehehe
Syukur banyak info-info macam ni membantu menambah ilmu

YOUHT SKINCARE SHAKLEE TERBAIK, BERKESAN & 100% SEMULAJADI

YOUTH SKINCARE SHAKLEE Sebut saja Youth skincare pasti ramai yang tahu sebab keberkesanan dan kandungan skincare tersbut. Walaupun lamb...