Ahad, 18 Jun 2017

Keradangan Hati & Tips Penjagaan Hati

Assalammulikum & Selamat Sejahtera



Hari ini saya nak berkongsi tentang testimoni seorang pengguna suplemen Shaklee yang menghadapi masalah Kesihatan Hati. Kita suda sedia maklum bahawa Hati ialah organ penting dalam badan manusia dengan menjalankan 500 fungsi yang diketahui termasuk menyimpan tenaga dan vitamin badan, mengeluarkan hormon dan hempedu serta membantu mengemulsikan lemak dalam badan. Oleh itu sekiranya kita tidak menjaga hati, hati kita akan bermasalah dan mengundang pelbagai penyakit.. info lanjut tentang hati dan tips penjagaan hati boleh klik link di sebelah http://bit.ly/2saulRG


Ini adalah bacaan liver pengguna suplemen Shaklee yang mempunyai masalah hati, Setelah 2 bulan penggunaan DTX, Vivix dan Nutriferon bacaan liver semakin baik dan bacaan buah pingangnya pun kembali normal..syukur tak terkata..

Bagaimana Suplemen Shaklee membantu pesakit liver

1. DTX Complex

DTX Complex dari shaklee menyediakan sokongan pemakanan untuk fungsi HATI yang sihat dan memelihara aliran hempedu. Makanan kesihatan ini telah dihasilkan dari gabungan 6 jenis herba terpilih dengan antioksida dan telah diuji secara klinikal untuk mengekalkan sel-sel hati yang sihat.

DTX Complex Shaklee mengandungi ekstrak semulajadi bahan di bawah:
a. Milk thistle seed
  • Digunakan di Eropah sejak 2000 tahun lagi
  • Merupakan bahan utama dalam DTX
  • Mengandungi ‘Silymarin’ yang berfungsi sebagai antioksida
  • Proses ekstrak ini mendapatkan 80% silymarin – kaya dengan bahan antioksida
  • Melindungi hati daripada toksin, termasuklah dadah, racun dan bahan kimia
  • Merawat masalah hati seperti hepatitis dan sirosis
  • Mengurangkan kadar kerosakan hati akibat lebihan alkohol
  • Membantu mencegah dan merawat masalah batu karang
  • Membantu masalah kulit seperti psoriasis dan ekzema
b. Schizandra chinensis seed (tanaman yang berasal dari China yang dah digunakan selama lebih 2000 tahun untuk meningkatkan jumlah enzim detoksifikasi di dalam hati)
  • Menghalang Toksin berada dalam badan
  • Menggalakkan protein sintesis yang mana ia menggalakkan pertumbuhan sel – sel baru
  • Mengandungi Antioksida
  • Ia juga berkait dalam merangsang sintesis protein, meningkatkan jumlah enzim dalam hati untuk tujuan detoksifikasi, memperlahankan pembentukan toksin
c. Cendawan Reishi
  • Digunakan secara tradisional sejak 4000 tahun dahulu di China sebagai sumber antioksida
  • Membina imun – membantu dalam mencegah atau merawat kanser
  • Mengurangkan masalah bronkitis, sinusitis
  • Merawat sindrom keletihan yang kronik
  • Membantu mencegah penyakit jantung
d. Dandelion
  • Kaya dengan Vitamin A, B, C, D dan zat besi
  • Mengandungi ‘Cynarin’ yang melancarkan pengaliran hempedu
  • Membantu fungsi hati, sangat berguna ketika berlaku kebengkakkan hati (hepatitis) dan jaundice
  • Membantu penghadaman dengan merangsang pengaliran hempedu dari hati dan pundi hempedu; membantu mencegah batu karang
  • Membantu merawat endometriosis. Bertindak sebagai julap lembut untuk masalah sembelit
  • Meningkatkan keupayaan tubuh menyerap zat besi – melawan anemia
  • Melawan tumor dan kanser
  • Merendahkan paras gula dalam darah. Baik juga untuk masalah kekembungan dan lebihan air
e. Kunyit
  • Mengandungi ‘Curcumin’ yang berfungsi untuk mencegah barah hati & kesihatan pundi hempedu
  • Meningkatkan kesan anti-keradangan dan membantu mengurangkan kesakitan
  • Mempunyai kesan anti-viral terhadap HIV
f. Artichoke
  • Mengandungi ‘Cynarin’yang melancarkan pengaliran hempedu sekaligus  membantu mengekalkan aliran hempedu yang normal

Fungsi Utama DTX Complex


2. Nutriferon
Nutriferon adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh atau immune booster. Ianya merupakan suplemen yang hebat dan effektif dan telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanaan dan prestasi.

Keistimewan Nutriferon Shaklee
  • Tidak Bertoksik
  • Amat Selamat
  • Berpaten
  • Dibukti secara klinikal
  • Dicipta oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima.  Satu-satunya suplemen yang dicipta oleh pakar imun pada julung kalinya Dr. Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo pada tahun 1954. Merupakan penemuan terhebat dalam bidang immunologi dan lebih daripada 40 tahun penyelidikannya.
Kandungan Nutriferon

Fungsi Utama Nutriferon

1. Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari
2. Membantu lawan Kanser dan tumor
3. Melindungi dari influenza
4. Meringankan tekanan dan kelseuan
5. Melambatkan penuaan
6. Mengurangkan infeksi oleh pesakit hepatitis B dan C
7. Membantu meningkatkan kesihatan wanita monopous menjadi lebih baik
8. Mengurangkan simptom-simptom ketika pra haid dan waktu haid
9. Membantu mengurangkan ketidakselesaan waktu kemotrapi


3. Vivix 

Vivix™ ialah minuman campuran botani yang merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. ia juga di gelar tonic ajaib yang berfungsi untuk melambatkan penuaan dari peringkat sellular.

Vivix™ juga mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.



Dalam kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjuk kesan kepada 4 mekanisma penting penuaan pada sel.

Apakah 4 mekanisma penting itu?
1. Membaiki dan melindungi sel DNA
2. Memberi kesan positif dalam mengawal genetik
3. Menggalakkan pembentukan baru mitochondria.

4. Melambatkan pembentukan protin AGE (Advanced Glycation End products)



Mencegah lebih baik daripada mengubati, jadi apa yang perlu dilakukan untuk mencegah diri kita daripada penyakit kanser adalah mengamalkan gaya hidup sihat dan berusaha berikhtiar sebaik mungkin.. semoga kita terhidar daripada penyakit yang berbahaya..


Untuk dapatkan Set Penjagaan Hati Shaklee anda boleh buat pembelian secara online dengan hanya klik gambar di bawah

atau berhubung dengan saya (Suhanah Muslin) Melalui:

ID : 1087087
Facebook : Sue Anna
Whatsapp/telegram/Call : 01125353733
Instagram : sue_anna86
Email : suhanah.muslin@gmail.com


Untuk dapatkan harga lebih murah, saya saraankan anda mendaftar sebagai ahli kerana penjimaatan sehingga 25% dapat anda nikmati. Hubungi saya untuk daftar sekarang


Setiap pembelian supplement shaklee dengan saya, akan mendapat Tips, Jadual Pengambilan Vitamin serta Konsultasi Percuma berkaitan produk shaklee yang sesuai untuk anda, So jangan lepaskan peluang!! hubungi saya segera...

Terima kasih


6 ulasan:

Bulan berkata...

info yg sangat berguna.terima kasih kerana berkongsi

Norazian Ariffin berkata...

Detox hati dgn dtx ... kena cuba ni

Kakda MamiKembar berkata...

Kakda pun pernah makan DTX ni. Lepas tu g buat ujian darah. Alhamdulillah result cantik. Doktor siap puji lagi. 😍

Rosmawati Ahmad berkata...

Saya belum pernah cuba dtx. Nak kena cuba ni.

Solehah Khidir berkata...

Pernah makan dtx, rasa best badan

Ayu sabrina berkata...

Memang betul DTX complex elok untuk detom hati, tapi pastikan kita minum air dengan banyak.. :)

Set Kecergasan untuk Lelaki (Vitality set)

Opsss bukan wanita sahaja yang ada vitamin khas tau tetapi lelaki juga ada. Shaklee telah mencipta set khas untuk lelaki yang mahukan kesiha...